Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Το περιβάλλον μου παρατηρώ, καλές συνήθειες υιοθετώ: ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ;

Πετάω, πετάς, πετά…Κάθε χρόνο τα σκουπίδια που πετάμε γίνονται όλο και περισσότερα!  Σήμερα έχουμε φτάσει να πετάμε περισσότερα από 400 κιλά σκουπίδια στους κάδους μας! Περνάει το απορριματοφόρο και έτσι δε βλέπουμε ποτέ το βουνό των σουπιδιών που παράγουμε καθημερινά!  Τα 100 κιλά σκουπίδια γίνονται 25 κιλά στάχτες όταν καούν. Δηλαδή, τα πολλά σκουπίδια γίνονται λιγότερα σκουπίδια, αλλά ποτέ δεν εξαφανίζονται.  

Μένουν κάπου στη γη μας και δηλητηριάζουν τον πλανήτη μας. Αντίθετα, στη φύση τίποτε δε χάνετε, τα πάντα μετατρέπονται σε κάτι άλλο. Γιατί να μην κάνουμε το ίδιο και με τα σκουπίδια μας, τα περισσότερα είναι ανακυκλώσιμα.  Μπορούμε να τους χαρίσουμε μία δεύτερη ζωή και τρίτη ζωή . Για να γίνει όμως αυτό, πρέπει πρώτα να τα ξεχωρίσουμε!  Σχεδόν όλα τα υπόλοιπα σκουπίδια πηγαίνουν στις χωματερές, καίγονται ή θάβονται.

Είναι σημαντικό λοιπόν, να μειώσουμε την ποσότητά τους προσέχοντας τι πετάμε στα σκουπίδια. Γιατί, όπως έχουμε πει «η γη είναι το σπίτι μας»! 

Για να δούμε: 




Σίγουρα έχεις δει και το ξέρεις είναι σήμα της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Για ψάξε στις συσκευασίες από το γάλα που πίνεις το βρήκες, πού αλλού; ***

***Μπορείς να μας στείλεις τις φωτογραφίες σου με τις συσκευασίες που το έχουν, ή γράψε ένα κατάλογο με τα προϊόντα που έχουν αυτό το σήμα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου